Gouden bedrukking: zeefdruk vs vinyl

Een gouden effect op shirts is één van onze meest gevraagde bedrukkingen, en ook degene die het meest twijfels oplevert, zeker bij het maken van de keuze tussen zeefdruk of vinyl. We lossen enkele vragen op over een gouden bedrukking: zeefdruk vs vinyl.

We tonen je het perfecte voorbeeld van online gepersonaliseerde shirts om zo de verschillende effecten te vergelijken tussen de ene en de andere techniek.

Zeefdruk met gouden inkt

De gouden inkt die gebruikt wordt bij zeefdruk wordt gemaakt met metaalpigmenten, die geven uiteindelijk een metaalachtige tint aan de gouden (of zilveren) inkt.

De gouden en zilveren inkten zijn gelijk qua hoge kwaliteit in vergelijking met normale inkt, maar de prijs is iets hoger. De prijs-kwaliteitsverhouding blijft echter fantastisch, daarom is het dan ook de meest gekozen optie voor gepersonaliseerde shirts met gouden bedrukking.

Indien het design of logo over veel kleine details beschikt zal het resultaat veel beter zijn met een zeefdruk bedrukking.

Zo zien de shirts met een gouden bedrukking in zeefdruk eruit:

Gouden vinyl bedrukking

Vinyl bedrukking is een thermo-adhesieve film met een plastic gevoel. Er zijn verschillende types vinyl met verschillende afwerkingen beschikbaar, zo kunnen er zeer specifieke effecten bekomen worden.


Voor een gouden vinyl bedrukking is er de keuze tussen een mat metaalachtig vinyl en een metaalachtig glitter vinyl. Je kan het verschil zien bij deze shirts bedrukt met vinyl:


Vinyl wordt het vaakst gebruikt in specifieke gevallen zoals bijvoorbeeld het toevoegen van nummers of namen op sportuitrustingen of voor een full-color bedrukking op moeilijker te bedrukken kledingstukken zoals rugzakken. Deze techniek is heel wat minder voordelig dan zeefdruk, daarom raden we deze aan wanneer je een speciale afwerking nodig hebt bij je gepersonaliseerde shirts.

Beide technieken zijn zeer resistent bij het wassen en kunnen toegepast worden op al onze shirts om te personaliseren.

De geschikte textiel druktechniek uitkiezen hangt vaak af van het type design dat dient bedrukt te worden. Aarzel niet om contact op te nemen met ons team indien je twijfels hebt over de geschikte techniek voor je design!

Bezoek onze catalogus voor gepersonaliseerde shirts of bel ons op 0 800 09 00 015 of stuur een email naar: info@teefactory.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *