Digitale bedrukking van shirts

De digitale bedrukking van shirts is een techniek die steeds meer wordt gebruikt, zeker voor kledingmerken, designers en illustratoren.

Het is misschien niet de voordeligste techniek voor het bedrukken van shirts waar we over beschikken. Maar deze biedt wel de mogelijkheid om designs met vele kleuren, details, schaduwen en degradaties te gaan bedrukken. Of zelfs foto’s.
Vroeger werd transfer gebruikt voor dit type bedrukking, een groot nadeel was echter het plastieken gevoel van dit type bedrukking. Met DTG is dit niet het geval, de opdruk voelt zacht en soepel aan, zeker op witte gepersonaliseerde shirts.

Belangrijk om rekening mee te houden:

  • We raden aan om minimum een shirt uit het gemiddelde gamma te kiezen.
  • De minimum bestelling is 10 stuks.
  • Dit is een snelle techniek voor kleine tot middelgrote bestellingen.
  • Kan gebruikt worden op shirts, tassen, polo’s en sweaters.
  • Het is niet mogelijk om op de mouwen of zijkanten te bedrukken.
  • De levertijd hangt enkel af van de hoeveelheid shirts van de bestelling.
  • Lever een design van hoge kwaliteit aan.

We hebben DTG reeds gebruikt voor tal van shirts voor bands, designers, kledingmerken, bedrijven, evenementen, scholen, vrijgezellenfeesten en verenigingen. De resultaten zijn altijd indrukwekkend!


Bij DTG voor shirts is het niet nodig om films, zeven en inkt voor te bereiden. Daarom is het dan ook de snelste druktechniek voor kleine bestellingen.
Voor het online bedrukken van shirts raden we altijd aan om ons het design in de best mogelijke kwaliteit aan te leveren, hoe beter het design, hoe beter de bedrukking. U kan uw ontwerp aanleveren in JPG, TIFF, PDF of vector formaat met getraceerde lettertypen en altijd met doorzichtige achtergrond.


Er zijn ook andere opties voor de personalisatie van shirts met illustraties. Zoals bijvoorbeeld full print of quadritrans. Aarzel niet om ons team te contacteren om u te helpen de meest geschikte druktechniek voor uw design te kiezen. We stellen met veel plezier een vrijblijvende prijsopgave op.

Bezoek onze  catalogus voor gepersonaliseerde shirts of bel ons op 0 800 09 00 015 of stuur een email naar: info@teefactory.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *