Bedrukken

Welke vragen dient u te stellen bij het starten van het bedrukken van shirts? Waar dient u op te letten? We beantwoorden hier 5 vragen die u zich zeker reeds hebt gesteld. Belangrijk voor elk type bestelling, van grote oplagen voor promotie tot designer shirts voor uw eigen kledinglijn.

1. Welke druktechniek gebruik ik?

Wij bieden verschillende druktechnieken voor het bedrukken van shirts en overige kledingstukken. De meest populaire technieken zijn zeefdruk en digitale druk.

Zeefdruk

De meest gebruikte techniek die ook een van de beste resultaten biedt. Bij zeefdruk wordt de inkt door een fijne zeef met zeefdruksjabloon geduwd, dit kleur per kleur. Deze techniek is ondertussen al heel wat geautomatiseerd, maar het blijft voor een deel een artisanaal proces.
Zeefdruk is de perfecte techniek indien uw design over niet al te veel kleuren beschikt en geen degradaties heeft. De prijs-kwaliteitsverhouding is onovertroffen. Nadelen? Hoe meer kleuren u gebruikt hoe hoger de kost voor bedrukking.

Digitale bedrukking of DTG

Ideaal voor designs met veel kleuren, details of degradaties, zoals een foto bijvoorbeeld. Digitale bedrukking kan designs tegen een hoge resolutie en met perfecte kwaliteit reproduceren. De werking is zeer vergelijkbaar met een normale printer, onze digitale printers drukken enkel van een bestand naar een shirt.
De kost is hoger dan bij zeefdruk en hoewel het een snelle techniek is voor kleine bestellingen is het bij grote oplagen mogelijk dat het proces langer duurt dan bij zeefdruk.

Naast deze 2 technieken zijn er ook nog andere mogelijkheden, afhankelijk van uw design en benodigdheden: vinyl, sublimatie, copitrans, transfer, borduren en Rhinestone. Indien u twijfels hebt dan staan onze experts klaar om u verder te adviseren.

2. Welk type verf gebruiken we?

Onze verf is uiteraard van hoge kwaliteit. Met respect voor onze leefomgeving en volledig vrij van ftalaten. Ftalaten zijn schadelijke chemicaliën die vele jaren werden gebruikt voor het bedrukken van shirts en die jammer genoeg nog altijd gebruikt worden. In onze werkplaats maken wij gebruik van het gamma Pantone Uncoated voor de kleuren, en hoewel er geen exacte pantones bestaan voor textiel kunnen onze specialisten er toch voor zorgen om zo precies mogelijk de gevraagde kleur te benaderen.

3. Welk merk van shirt dien ik te kiezen?

Belangrijk is altijd in gedachten te houden voor wat de kleding bestemd is: promotie, werkkleding, vrienden, herverkoop,… We hebben een uitgebreide online catalogus met shirts van verschillende prijzen, stoffen, kwaliteit, kleuren en maten die zich aanpassen aan uw vraag.
De meest verkochte shirts dankzij hun prijs-kwaliteitsverhouding zijn deze van Sol’s, Fruit of the Loom, Roly en Gildan. Maar we hebben veel meer merken zoals B&C, American Apparel, Anvil of JHK.
We hebben ook een uitgebreid aanbod aan ecologische shirts voor wie op zoek is naar duurzame kleding die ethisch werd geproduceerd.
Aan u de keuze!

4. Wat is de levertijd?

De levertijd is altijd afhankelijk van het gekozen shirt, de druktechniek en de hoeveelheid. Onze standaard levertijd is 15 dagen maar we hebben ook een Snelle en Express Service voor een meerprijs. We hebben reeds grote bestellingen in een recordtijd kunnen produceren.

  • Normale Service: 15 kalenderdagen
  • Snelle Service: -13 kalenderdagen
  • Express Service: -9 kalenderdagen

Wat zijn de verzendkosten?

Dit is afhankelijk van de grootte van de bestelling en welke service voor levering werd gekozen. In onze online calculator kan u snel uw prijsopgave berekenen of neem contact op met ons sales team voor een aangepaste prijsopgave.

Bezoek onze catalogus voor gepersonaliseerde shirts of bel ons op 0 800 09 00 015 of stuur een email naar: info@teefactory.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *